2018-04-22
閒日下午喺灣仔工作,早左少少收工趁有啲時間就去左食甜品❤️五點左右係完全冇人嘅...十款果撻&批可選擇,花多撩亂,樣樣都想食!$208+10%可揀三件撻同埋兩款飲品,價錢合理。先來一件雜果撻,水果唔算特別甜,用料一般,厚厚吉士就幾香滑好味嘅,批底都好正路,收貨。Tiramisu撻,唔係好甜好濃味,質地挺身,雖然偏離傳統tiramisu嘅質感,但我個人嚟講係覺得咁樣仲好食😆Banoffee pie,呢個最豐富,係香蕉+拖肥,生果嚟講其實香蕉嘅品質比較穩定,好少食到香蕉會覺得難食,批底同撻底有少少唔同,呢個似消化餅碎加牛油,咸咸地嘅,個人會最鍾意呢一款,如果佢係香蕉咖啡可能仲好食😛友人點左個latte,拉花都幾好和紅茶,可能係泡耐左,有啲苦澀味,另外茶具都好唔吸引,飲茶用隻咁厚嘅杯好似茶餐廳飲熱檸茶咁...Overall嚟講我覺得唔貴,味道都比一般餅店好,下午悠悠閒閒傾下計食少少野係ok。
友人點左個latte,拉花都幾好