2023-02-24
今日同老公喺旺角行完街,去咗西洋菜街兆萬中心對面一間樓上舖食日本嘢,估唔到幾有驚喜!餐廳係走日本居酒屋風格,地方好寬敞有安排卡位,坐得舒舒服服!餐牌勁多選擇,有刺身、壽司、鍋物、卷物、炸物、炒菜、串燒等等,總有幾款啱你😋我哋點了以下食物:蒲燒鰻魚飯$98鰻魚食得出是即燒的,微脆微熱、好香口,鰻魚汁配壽司飯底簡直人間美食!同超市買到的鰻魚完全唔同級數,極力推薦大家試吓!燒雞泡魚乾$68 呢個又係冇得輸,燒到少少脆脆地,少少燻黑,未上枱已經香氣撲鼻,配埋沙律醬點來吃,非常美味!三文魚加州卷$68 三文魚好鮮甜,油脂分佈剛好,而且每件三文魚上邊都有蟹籽,好新鮮!卷物大大件,$68有六件,性價比非常高!煎餃子$48 餃子煎到脆卜卜,外脆內軟,又有雪花底,不錯!香草燒雞翼$32 雞翼肉質燒到剛剛好,不會乾身,點埋沙律醬吃,一點也不油膩!天婦羅壽司$22 蝦非常大隻,炸到好乾身酥脆,而且又係即炸,食落口還有點燙口,非常新鮮!巨峰乳酸梳打$28 梅酒梳打$38整體而言,餐廳食物質素非常高,好多食品都係即叫即做,但價錢非常親民!因為老公個肚有少少唔舒服,所以今日冇試到刺身,下次一定會回來再吃😋😋😋
我哋點了以下食物:
蒲燒鰻魚飯$98
燒雞泡魚乾$68
三文魚加州卷$68
煎餃子$48
餃子煎到脆卜卜,外脆內軟,又有雪花底,不錯!
香草燒雞翼$32
雞翼肉質燒到剛剛好,不會乾身,點埋沙律醬吃,一點也不油膩!
天婦羅壽司$22
巨峰乳酸梳打$28