2020-03-21
🥢銅鑼灣任食A5黑毛和牛海鮮刺身燒肉放題🥢之前一直 book mark 了一間專門任食A5 鹿兒島黑毛和牛的放題店,而家無得去日本的日子特別想念和牛,所以我地今次一行四人,一齊瘋狂食返餐海鮮和牛燒肉放題平衡一下心理🥢餐廳地點好方便,地鐵站口一出就搵到,上到去餐廳有好多大卡位,坐得舒適闊落,另有吧檯設計,如果一個人去食既話,感覺都唔錯啊🥢坐低後店員會先放底一個和牛拼盤同豪華海鮮盤,兩隻船的食材多到嚇親,店員好細心的介紹食法應由淡味到濃味,又同時講解點樣燒鮑魚帆立貝係最好食,有時間的話仲會幫手燒埋,好好人🥢因為店員姐姐由淡味開始起食,所以聽佢講燒左海鮮先,海鮮船有曬我最鐘意既野,大蝦,帆立貝,鮑魚,生蠔,重點係蟹膏甲羅燒,將鮑魚放爐上面仲生猛識郁架,夠曬生猛,燒烤後肉質鮮甜又軟熟,海鮮盤除了生蠔是任食,其他都是按人頭分配的🥢任食鹿兒島直送和牛,拼盤上共有四款A4及四款A5和牛的不同部分,欣賞店家用了紙條寫明分別不同的部位等級,每塊油花分佈好平均,日本和牛出名有油香,A5油份最多,因此肉質最軟淋鬆化,A4雖然比較瘦一點點,牛味亦較濃烈🥢和牛只需輕輕燒兩下放少少岩鹽同黑
🥢和牛只需輕輕燒兩下放少少岩鹽同黑椒,不用點醬汁即時感覺肉質細嫩,牛油同肉味都好強,入口即溶,係幸福既感覺呀,食多幾塊又回本
🥢刺身方面都有十多款選擇,推薦可以多點帆立貝刺身,夠曬大size 又厚肉,鮮味十足
🥢壽司有好多唔同選擇,個人最愛的左口魚邊,仲有三文魚子都有,已經超開心,軍艦壽司的紫菜好脆,而且是師傅手握壽司,入口大小剛好,師傅的手勢唔錯,又係必點之一
🥢menu 上仲有錫紙牛油金菇,鍚紙大蜆,蜆肉大大隻厚肉又夠甜,熟食方面有炸物天婦羅炸雞軟骨等,另外有我平時唔捨得超市買但放題好鐘意食的味付螺肉同芝麻八爪魚,唔知無人同我一樣由細到大都咁鐘意食呢
🥢飲品方面是任飲,有多款汽水,一款啤酒提供,
每人仲有一個movenpick 雪糕
🥢整體來講地點方便,卡位坐得舒服,抽風非常之好,返到屋企一點油煙味都無,重點!和牛超好吃,仲可以任食,如果你係牛魔王的話強烈推薦食A5和牛套餐,食日本直送牛肉即時回本,手握壽司刺身好多選擇,豪華海鮮盤任食生蠔都係回本位,以呢個價錢真係值回票價
🥢日本直送A5和牛放題 (120分鐘 )
每位$398 需加一服務費
尚鮮日式燒肉漁市場