熨烤達人🍖💛1人特級韓式牛肉餐 🥩($138) 6.5/10中午嘅lunch set全部有得免費添飯同飲品,牛肉餐會成盤上加一碗飯。牛肉餐本身有雪花牛3片、牛肩胛肉3片、一口牛1份,仲有茄子🍆。三款肉都較為少脂肪,入口油脂一般,冇乜入口即溶嘅感覺同埋牛味唔算重,好彩食落唔會乾柴或者硬,都夠淋,算係不過不失。 金仔炸雞飯 🍗($88) 7/10同樣都係有得免費添飯同飲品,炸雞夠Juicy同嫩滑,外皮都夠脆卜卜,唔會食到一半就淋哂。 個醬汁好特別,唔係沙律醬,又唔係甜酸醬,而係好似蕃茄🍅炒蛋嘅醬,醬汁偏稀,味度係少少酸甜,配埋炸雞同飯又幾開胃同特別。啲飯🍚都幾好食,粒粒分明,唔會太軟或者太硬。 小食 (酸蘿白/泡菜/ 豆芽菜)(Free) 6/10一入坐就會送上黎,豆芽菜偏辣,泡菜偏酸但唔太辣,比起出面啲蘿白較酸同埋唔太甜。 三款小食都可以任添,大飯桶認為配飯食都幾開胃同解膩。凍檸茶/凍檸水🥤(+$3 套餐轉凍飲) 3/10好奇怪嘅凍檸茶/凍檸水,杯嘢見唔到完整嘅檸檬🍋,只有濃縮檸檬咁嘅嘢,好彩佢唔係檸檬茶汽水個種死甜。之後refill 轉叫熱檸茶又出翻檸檬真身,所以飯碗姐妹建議大家叫熱飲
熨烤達人🍖💛

1人特級韓式牛肉餐 🥩
($138) 6.5/10

金仔炸雞飯 🍗
($88) 7/10

小食 (酸蘿白/泡菜/ 豆芽菜)
(Free) 6/10

凍檸茶/凍檸水🥤
(+$3 套餐轉凍飲) 3/10

好奇怪嘅凍檸茶/凍檸水,杯嘢見唔到完整嘅檸檬🍋,只有濃縮檸檬咁嘅嘢,好彩佢唔係檸檬茶汽水個種死甜。之後refill 轉叫熱檸茶又出翻檸檬真身,所以飯碗姐妹建議大家叫熱飲,感覺真材實料啲。

Extra comment:
•午市套餐一至五都有,唔好expect好好食,但一定食得飽肚
•座位都幾闊落,同埋都有少少裝修,加埋會不停播Kpop MV📺
•如果現金俾錢可以免加一💳
1人特級韓式牛肉餐