2015-09-27
大人放假日出外工作, 將我獨留在家, 佢唔好意思所以響附近買左下午茶返黎做手信.佢話呢間熱狗店好得意, 有咸同甜既熱狗, 不過驚拎到返黎雪糕溶晒, 所以買左咸既.<自選熱狗>$32, 可以自己揀配料加.揀左<香濃芝士腸>,<墨西哥香辣蕃茄醬>,<經典牛肉醬>(+$10),<炸洋蔥粒>(+$5)麵包係法國包, 所以食落較平時果D硬, 但仲暖暖地, 所以唔會難咬. 芝士腸好大條, 好夠芝士味, 好有肉汁. 香辣蕃茄醬就唔算太辣, 加埋牛肉醬(類似肉醬意粉既味道), 有D肉碎咬下, 撈埋D醬好夠味. 炸洋蔥粒炸到脆卜卜, 好香口.跟餐(+$15)仲有雞翼及汽水, 雞翼少少滷水, 外面有似有蜜糖, 甜甜地幾好味.整體 今次食咸幾好味, 下次行過可以買甜黎試下.
佢話呢間熱狗店好得意, 有咸同甜既熱狗, 不過驚拎到返黎雪糕溶晒, 所以買左咸既. <自選熱狗>$32, 可以自己揀配料加. 揀左<香濃芝士腸>,<墨西哥香辣蕃茄醬>,<經典牛肉醬>(+$10),<炸洋蔥粒>(+$5)
麵包係法國包, 所以食落較平時果D硬, 但仲暖暖地, 所以唔會難咬. 芝士腸好大條, 好夠芝士味, 好有肉汁. 香辣蕃茄醬就唔算太辣, 加埋牛肉醬(類似肉醬意粉既味道), 有D肉碎咬下, 撈埋D醬好夠味. 炸洋蔥粒炸到脆卜卜, 好香口. 跟餐(+$15)仲有雞翼及汽水, 雞翼少少滷水, 外面有似有蜜糖, 甜甜地幾好味. 整體 今次食咸幾好味, 下次行過可以買甜黎試下.