今日喺旺角行完街 突然好想食卜卜蜆 但朋友又好想打邊..跟住搵搵下發現原來呢間回到味來 係有任食卜卜蜆/雞煲 超正!!仲有燒海鮮同打邊~我地就梗係試左惡魔雞煲先啦 話晒招牌顧名思義其辣度可以說是惡魔級,但我們都不太吃辣,所以只是要微辣,上檯很快就可以開始食,雞的份量很足,應該有一隻雞,微辣都很惹味,雞肉入味,肉質仍然嫩滑,吃畢後可再添加或轉戰其他如卜卜蜆或火鍋。跟住就到我最愛既卜卜卜卜卜卜蜆喇!卜卜蜆:卜卜蜆亦有分辣度,我們唯有都是微辣,份量都頗多,基本上在上檯時大多的蜆都經已開口,所以好快就能開始吃,店家落足功夫,吐沙吐得很乾淨,蜆肉亦很鮮美,沒有因為其辣味搶過鮮甜味,還有最好的是可以無限追加。最後大家就可以揀湯底,這店是有不同湯底任君選擇,而不是只在雞煲加點清湯就算是火鍋。湯底選擇眾多有南瓜湯,蕃茄湯,芫茜皮蛋湯等等。本地手切牛頸脊:每檯都會附送一客本地手切牛頸脊,油脂分佈均勻,色澤亮麗,牛味濃郁,口感嫩滑。同一時間 由於我唔太想打邊 我就瘋狂叫串燒同海鮮串燒:串燒亦是一大賣點,大致有三大類,有肉類,蔬果類,海鮮類~而最出色當然是海鮮,首先食材新鮮不在話下,在海鮮上鋪滿蒜蓉,令其充

我地就梗係試左惡魔雞煲先啦 話晒招牌

跟住就到我最愛既卜卜卜卜卜卜蜆喇!

同一時間 由於我唔太想打邊 我就瘋狂叫串燒同海鮮

而最出色當然是海鮮,首先食材新鮮不在話下,在海鮮上鋪滿蒜蓉,令其充滿著濃濃蒜香味,而蒜蓉亦帶有海鮮的鮮甜味,兩者互相輝映令雙方昇華不少。

台式飲品:除了外面飲品櫃中的罐裝飲品外,還有可以點選的台式飲料,由最普遍的珍珠奶茶到最重口味的榴槤鮮奶都有所供應。
  • 卜卜蜆煲