2019-01-07 163 瀏覽
打工係一件好辛苦既事💰💰辛苦了一星期,終於可以同男朋友放假飲飲食食relax 下。睇完戲之後,我地揀左觀塘依間放題,上網睇食評唔錯,而且性價同質素都頗高,而且滿足了男友想打邊爐,我想食刺身壽司的願望。-食物種類好多選擇🌟火鍋方面🌟湯底有三款:養顏花膠雞鍋、牛肉壽喜鍋及川味烤魚鍋(辣)最後我地選擇左花膠雞。畢竟冬日乾燥,比較適合較潤軟滋陰的。湯底都清甜,而且大大片花膠好吸引。火鍋配料自助形式的。打邊爐有海鮮係加分的👍🏻 而且海鮮賣相味道夠鮮甜。連生蠔都有呢!味鮮蠔味濃!抵讚!-日式放題方面,食物都有一定質素1️⃣刺身賣相相當吸睛,每款刺身都整齊地排列著配合精美的器皿及乾冰效果,視覺及味覺都大滿足。 刺身款色選擇到多,例如三文魚、吞拿魚、鮮帶子、赤貝、甜蝦等等刺身真的百吃不厭🤤 賣相色澤鮮美赤貝又大片又爽甜!😍😍😍😍😍甜蝦肉身有光澤透亮味甜-2️⃣壽司🍣平時放題唔會吃太多壽司,因為驚太快飽肚唔回本😆😆😆不過有我最愛既岩鹽火炙左口魚邊、柚子胡椒油甘魚腩左口魚經火炙後,魚油香在口腔回盪著令人再三回味;油甘魚腩加了惹味的柚子胡椒,味道有種新鮮感。-3️⃣燒物♥️即叫即燒熱辣辣皮脆味香的土匪雞翼♥️有機蕃薯細細粒
食物種類好多選擇
🌟火鍋方面🌟
湯底有三款:養顏花膠雞鍋、牛肉壽喜鍋及川味烤魚鍋(辣)

日式放題方面,食物都有一定質素
1️⃣刺身

賣相相當吸睛,每款刺身都整齊地排列著
配合精美的器皿及乾冰效果,視覺及味覺都大滿足。
刺身真的百吃不厭🤤 賣相色澤鮮美
赤貝又大片又爽甜!😍😍😍😍😍
甜蝦肉身有光澤透亮味甜
2️⃣壽司🍣

3️⃣燒物

♥️即叫即燒熱辣辣皮脆味香的土匪雞翼
♥️有機蕃薯細細粒,入口甜絲絲
♥️燒菠蘿亦很多汁!
♥️蒜蓉青口配上咸香煙肉夠惹味
4️⃣湯品

♥️瑤柱燉廣島蠔湯
每碗都有原隻蠔😳,而且味清甜,不是味精湯。
4️⃣飲品

選擇款式都多,而且有清酒及梅酒!正
性價比高既放題!值得再去
❗️餐廳上菜快、而且冇漏單❗️