《露營生活 - 銅鑼灣》近排工作上比較忙碌,但係都無阻我出街食好西既興趣🤗前幾日就同Pu仔媽咪去左銅鑼灣行街順便食燒肉😋平時多數去連鎖店既燒肉飯堂,但今次想試下新野,去左間近期好多人推介既露營主題燒肉壽喜燒餐廳,餐廳既環境都真係幾似去左野外露營咁,坐既枱櫈、餐具、裝飾都貼合番露營主題,喺暗黃既燈光下燒肉都幾有feel的☺️冬天既時候仲可以考慮坐出室外吹住風飲番杯添😉餐廳提供散叫或者可以試下佢地既tasting menu的今次我同Pu媽就試左$688既賞月套餐,呢個餐可以選擇燒肉、壽喜燒或者涮涮鍋做base,然後套餐入面既刺身、前菜、炸物、野菜、肉類、主食、甜品同飲品都可以任食架🥰餐廳會安排上左頭盤比我地咩都試下,之後可以揀番自己喜歡食既再encore 🤓第一Round 既頭盤一望就已經好吸引啦😍刺身有三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚同墨魚,而炸物就都炸蝦、蝦餅、魷魚等,仲有天婦羅、醃漬物、沙律等前菜,食物種類多又好食,而第一Round 既壽喜燒牛肉都有好多,我地個套餐有日本京都姫牛極上和牛,部位分別有肉眼、西冷、赤身、沙巴當、牛小排等,肉既部位總類都算多,而且各有唔同既口感,計我話,既然係任
《露營生活 - 銅鑼灣》
第一Round 既頭盤一望就已經好吸引啦😍刺身有三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚同墨魚,而炸物就都炸蝦、蝦餅、魷魚等,仲有天婦羅、醃漬物、沙律等前菜,食物種類多又好食,而第一Round 既壽喜燒牛肉都有好多,我地個套餐有日本京都姫牛極上和牛,部位分別有肉眼、西冷、赤身、沙巴當、牛小排等,肉既部位總類都算多,而且各有唔同既口感,計我話,既然係任食,就當然覆揀番可以回本既部位黎食啦😜我個人就推介京都姫牛、西冷同肉眼呢啲肥美重油香既部位,值得encore 😉

而今次由於我地選擇壽喜燒既關係,餐廳會提供一大壺壽喜燒汁比我地按照自己口味烹調,不過食到中途,如果想改食燒肉的話,都可以同店員講去換網的🤓另外,我覺得佢套餐嘅飲品選擇都幾多,如果唔飲酒的話,唔使加錢就可以飲到好多款嘅梳打同埋特飲,食燒肉飲番啲遊戲嘅嘢特別啹啲😝
2024-08-15