2023-10-12
時隔半年再次回訪呢間人氣小店,主打日式任飲任食放題,而且聽朋友話佢哋最近仲出咗個新menu,竟然可以任食烤榴槤呀🩷 仲有榴槤椰皇奶凍、蝦球伊麵等特色料理,相信唔少人都係沖佢而嚟,平日晚上好full,記得要預先book位!一坐低即刻撳咗盤榴槤燒,數量有限,售完即止,好驚冇晒😂 金枕頭燒完之後更加香甜,外層微焦,內裡軟熟,榴槤愛好者表示十分滿足~ 榴槤椰皇奶涷亦係今期限定item,上面鋪咗滿滿嘅榴槤蓉,配著奶凍感覺無咁膩🤤 貓山王炸榴槤外層薄脆,內餡又熱又軟糯仲會爆漿,另外千萬唔好錯過兩款榴槤雪糕,淡淡香氣,讚呀!正常嚟講嚟得呢度都會食刺身同壽司,賣相精緻,味道鮮甜,而且有火灸版本,大人小朋友都啱、炸物、燒物同串燒同樣美味,例如羊架、比目魚、雞翼、炸鮮奶、乳鴿都可以叫吓~ 不過個人反而最欣賞嘅係熟食,必點之選有金湯慢煮鮑魚花膠盛、金蒜炭燒廣島蠔同上湯蝦球伴麵,尤其是係避風塘魷魚,爽口彈牙,酥脆可口,encore咗好多次都食唔厭🥺 自助區有沙律bar、小食、飲品同甜點🍦 記得要留肚食椰汁海燕窩鮮奶同烏雞湯,仲有忌廉泡芙、檸檬撻、海鹽曲奇大福、水蜜桃大福、朱古力/草莓/檸檬芝士mousse、c
自助區有沙律bar、小食、飲品同甜點🍦 記得要留肚食椰汁海燕窩鮮奶同烏雞湯,仲有忌廉泡芙、檸檬撻、海鹽曲奇大福、水蜜桃大福、朱古力/草莓/檸檬芝士mousse、chocolate truffle cake、椰奶斑斕/朱古力/鮮奶布甸等,甜品控要瘋了!最後竟然仲發現有得食老虎堂嘅黑糖芝士流心雪條呀!救命真係好飽但真係忍唔住食埋❤️