2022-09-28 164 瀏覽
夜晚約咗朋友食飯,就嚟試下依間放題,亦有我鍾意食的泰國菜。😆😆首先,服務態度非常好,而且主動。我早到了,他們給我先坐下來,再等朋友來。🥰嚟到就發現加錢可以升級,有生蠔同海膽帶子食。當然就即係升級左。😍生蠔都幾大隻,有淡淡海水味,海水鹹香味,再加上生蠔本身的鮮甜味。😋😋就算係新手食蠔都會鍾意。😚海膽帶子第一次見到有咁樣組合,仲要好似漢堡包咁夾住。🍔🍔但又出奇地夾,海膽望上去的色澤淺橙黃,鮮中帶清,同帶子的鮮甜配搭得好好☺️☺️刺身拼盤一嚟到就已經畀佢擺盤吸引。三文魚有油香味,厚度適中。😍😍赤蝦就大大隻,肥美爽甜。🦐🦐吞拿魚肉比較實,好有口感。🐟🐟泰式冬陰功冬陰功酸味適中,特別開胃。好少辣味,老少咸宜。😂😂 另外亦見到佢落足香料同有蝦。燒豬頸肉係喜出望外既小食,一開始不敢叫太多,幾塊試下。嚟到都好似平平無奇。但一食落就知係正,皮有焦香味,肉帶有甜味。之後都即刻再oder多幾次。😙😙

生蠔

海膽帶子