2022-08-17
我同朋友都係好鍾意食生蠔,上網見到觀塘呢間酒店半自助餐有即開生蠔任食,價錢四百零蚊,就一於嚟試吓。一坐低店員會先送嚟每人一盅燉湯,雪梨燉湯,夏天飲幾清潤👍🏻我哋梗係第一時間出去拎生蠔啦,生蠔有專人即開即洗,質素算幾好,新鮮唔腥。全晚不停refill,我哋都食咗一打😆海鮮方面都幾多選擇,有法國麵包蟹、青口、螺、蝦。最正梗係法國麵包蟹啦,啲膏一流,甘香甘香😋翡翠螺都幾大隻㗎,粒肉拎咗出嚟都幾大👍🏻刺身方面有三文魚、吞拿魚、帶子同埋八爪魚。帶子切開咗一半,但係幾先甜😍冷盤我哋就食咗Parma Ham蜜瓜、煙三文魚同埋一啲芝士。質素都過得去,可以過下口癮😋熱盤就選擇唔太多,有燒牛扒,豬扒、南乳豬手、牛腩、燒鴨、貴妃雞、清酒煮蜆、白灼大蝦、炒飯同一啲雜菜。其中我最鍾意燒牛扒,肉質幾粉嫩😍,配芥辣食都唔錯。白灼蝦真係好大隻,肉質好爽,新鮮鮮甜😋另外我哋加咗60幾蚊要咗個主菜,香煎多寶魚超級厚肉,煎得魚皮酥脆😋,帶點鹹香,上面仲擺咗兩塊黑松露切片,賣相好矜貴😍。魚肉油分充足😋,肉質紮實得來鮮嫩👍🏻,有魚味,一啲都唔會腥,配忌廉薯蓉好好食。食到呢度已經好飽,甜品我哋都冇多食,淨係拎咗雪糕,估唔到呢個本
一坐低店員會先送嚟每人一盅燉湯,雪梨燉湯,夏天飲幾清潤👍🏻
食到呢度已經好飽,甜品我哋都冇多食,淨係拎咗雪糕,估唔到呢個本地牌子嘅朱古力雪糕都幾香濃,幾好食😋豆腐雪糕都唔錯,豆味幾香😋