2018-01-10 1150 瀏覽
某天平日放假無野做, 決定健康些去踏單車~想少D人去上水踏~ 最近多了好多gobee bike & ofo....不過我懶得研究, 都係去搵間單車鋪租一日單車不過坐耐少少真係會PAT PAT痛所以我通常會去食埋豆腐花羅太豆花其實很容易找到, 上google map都有去到跟指示就搵到~以為平日下午去都分分鐘唔開, 好在有開鋪~12蚊/人任食豆花, 以我平時見荃灣那兩間鬥價底的豆腐花店5,6蚊一碗, 即係我食到2碗就"回本"豆腐花可以加糖水(入面有薑汁味). 又可以加豆漿, 豆味再濃D坐了一陣...竟然開始多人, 有2X人, 平日都咁多人來食?我見有人唔食豆花食餐蛋麵, 不過無留意幾錢12蚊食幾碗豆花, 又借埋人地個廁所用, PAT PAT又休息下, 食多D豆類又健康D~食完踏多幾踏先減返~
不過坐耐少少真係會PAT PAT痛
所以我通常會去食埋豆腐花
羅太豆花其實很容易找到, 上google map都有
去到跟指示就搵到~

以為平日下午去都分分鐘唔開, 好在有開鋪~

我見有人唔食豆花食餐蛋麵, 不過無留意幾錢

食完踏多幾踏先減返~
2017-12-29
  • 豆腐花