2020-01-03 94 瀏覽
見到廣告吳彥祖開左間餐廳, 仲要係食串燒, 咁啱約緊人食飯就決定星期五晚黎。裏面裝修都係一般bar 的裝修, 黑媽媽咁. 檯與檯的距離都ok。見到有all you can eat menu, 只要叫個burger 或指定cocktail,加90幾蚊(一個人), 就可以任食menu 裏嘅嘢。結果我地就叫左兩個classic burger 同cocktail.結果對啲嘢食好失望。串燒雞腎好硬, 炸雞皮好薄但完全冇味, 串燒雞非常普通,肉係唔鞋但唔熱,完全唔會想食第二串嗰隻。最好食反而係炸獅子狗串, 係個炸獅子狗本身好味, 唔係佢炸得好味... 反而佢啲炸嘢全部都幾好。個黑松露薯波好香,薯餅都好多餸同芝士。Burger 都可以,肉都唔鞋,加左果醬酸酸哋幾開胃,唯一就唔係好熱。仲叫左個黃金雞皮,完全唔知佢乜黎,個"黃金"係白色粉黎,完全冇咸蛋味,唔知佢想點。自己飲左杯old fashion whisky, 冇乜特別。總結:其實唔係樣樣嘢食唔得,可能真係唔應該叫任食,但家下諗返起啲嘢食都真係完全唔會有意慾再去過。男神餐廳都要俾喊。Sor~