2021-06-13
想食韓燒,都係搵放題方便啲。今日就選左旺角呢間堅韓牛,除咗一般放題任叫之外,佢仲包括左一客三款靚牛。三款靚牛:日本A4 和牛肉眼蓋和牛西冷,油脂分布好靚,一路燒時香味撲鼻,入口嫩滑。澳洲M9是另一口感,重牛味。講返任食,佢都包括雪花牛小排,翼板牛排,安格斯肉眼扒,金菇牛肉卷等等。當中比較推介 - 安格斯肉眼扒,口感嫩滑有牛味,大大件得黎味道一點不輸蝕。金菇牛肉卷,是我個人比較喜歡薄牛加金菇一起吃🤣海鮮叫左好多款:海蝦,魷魚翼,藍青口,帶子等等。魷魚翼彈牙入味,海蝦大隻而且鮮甜。另外叫咗韓式小食泡菜白菜仔,叫做有少少菜款。還有邪惡嘅芝士雞翼,一口咬下去滿口芝士,熟食就是方便。另外叫咗菠蘿,甜椒,燒起來需時比較長一點。最後當然是任飲及任食雪糕,飲品有一整個雪櫃任你選,包括啤酒。不得不提佢嘅抽油煙機,吸力強勁,平時食韓牛時全程油煙,燒肉味,這里感覺好好多。另外店員會細心的幫忙換鐵版,燒起來還真的很大分別,尤其是不停燒燒燒食食食🤣