2024-12-13
天氣涼涼地,朋友聚會當然去牛大人打邊爐,打邊爐暖笠笠,「牛大人」慶祝5週年,新推出日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐。湯底新出推出左魚白湯三文魚湯,湯底足料,有三文魚粒同豆腐粒,亦有薑辟腥味,湯底充滿三文魚香。日本黑毛和牛A4+套餐吃到飽送海鮮拼盤和澳洲M9和牛牛丸2粒,海鮮拼盤好豐富,有我至愛的鮑魚,鮑魚亦可以無限encore ,另外亦有聖子、扇貝、生蠔,海鮮大大隻新鮮高質,另外和牛牛丸一樣爆晒汁。日本黑毛和牛A4+牛肉相當高質,每塊和牛都保證A4+級數,黑毛和牛色澤紅潤鮮豔,油花均勻,肉質軟腍多汁,油脂豐富,每塊都大大片,口感極度滿足。今次套餐亦有獨有的鮑魚三吃,有柚子燒汁飽魚、炭燒鹽蔥鮑魚、古法醉鮑魚,款款都好入味,都係可以無限encore 。除左鮑魚和和牛必食之外,其他火鍋配料和小食都必食之一,自助區都有多達超過五十多款火鍋配料,醬料、飲品,多到花多眼亂,吃完火鍋,有movenpick雪糕任食,食幾杯都抵返晒。