2023-01-30
👍🏻Level 4 龍蝦L必選(120分鐘任飲任食) $598龍蝦迷有口福!觀塘工廈嘅隱世龍蝦海鮮火鍋放題🤩餐廳一共有五個level火鍋套餐可揀,Lv4就啱晒龍蝦fans,可以任食時令龍蝦,包括澳洲龍蝦/本地龍蝦/ 小蜜蜂等🦞仲有多款海鮮、肉類、火鍋配料、炸物小食、涼拌前菜等超過50款食物任食雪糕仲係movenpick任食添😈!-🔸鍋底5選1湯底有五款可以揀,包括酸菜魚、水煮魚、烤魚、雞煲同椰子雞當日見到唔少枱客嗌烤魚,原條上好大條,我地就嗌咗椰子雞試下店員建議落料前先飲湯,椰子味鮮甜明顯,味道非常濃郁,仲有好多椰子肉食😜雞件滾湯入味,食到椰子嘅清甜,肉質亦唔會太老,大大舊份量多,淨食雞都開始飽同海鮮、牛肉好夾,就咁飲都得而且係加湯唔係加水,越滾越濃味,好飲🤤-🔸海鮮主角當然係任食龍蝦🦞!當日我地係本地龍蝦,大大隻厚肉鮮甜,冇腥冇雪味,夠晒新鮮另外仲有南非鮑魚、廣島蠔、藍青口、花螺、蜆,係自助吧任食任拎,海鮮迷可以食返夠本🤪-🔸肉類套餐提供五款牛肉任食,分別係安格斯牛小排、牛頸脊、牛板腱、封門柳同特級肥牛整體牛肉都好有牛味,冇雪味又唔會過多肥膏,唔係啲劣質貨,味道唔錯另外仲有黑豚肉同鮮
龍蝦迷有口福!觀塘工廈嘅隱世龍蝦海鮮火鍋放題🤩
雪糕仲係movenpick任食添😈!
🔸鍋底5選1
湯底有五款可以揀,包括酸菜魚、水煮魚、烤魚、雞煲同椰子雞
當日見到唔少枱客嗌烤魚,原條上好大條,我地就嗌咗椰子雞試下
同海鮮、牛肉好夾,就咁飲都得
而且係加湯唔係加水,越滾越濃味,好飲🤤
🔸海鮮
🔸肉類
另外仲有黑豚肉同鮮雞件,同樣任食😎
🔸炸物小食、涼拌前菜
自助吧除咗有數十款火鍋配料外,仲有炸物小食同涼拌前菜任拎任食
當日有豬頸肉,味道比想像中好食,係脆邊肉嫩充滿油香個隻,好有驚喜🤪
炸雞翼都唔錯,皮脆juicy
涼拌木耳、豬耳、豬肚絲、醉酒豬手都好食,感覺新鮮唔係雪咗好耐個種
整體炸物同涼拌係好食嘅,但可惜refill得較慢,希望餐廳可以留意作出改善啦🥺
味道:8/10
性價比:7/10