2019-04-11 9584 瀏覽
2019年4月2日 星期二今日返工太辛苦,所以放工就即刻約咗女朋友同埋佢屋企人去觀塘食放題豪擦一餐,以慰藉我疲累嘅心靈搭lift一上到去轉右就見到門口入到去坐低左,店員就拎住餐牌同我哋講解任食嘅情況同埋一開始會送到黎嘅食物。可以任點嘅食物雖然唔太多,不過可以好似自助餐咁出去拎嘢食返黎喺出面就見到有好多個大雪櫃放咗唔同種類嘅飲品,比較特別嘅有好多唔同嘅韓式飲品,喺香港比較少見到,而我最鍾意嘅就係個梨茶,飲落去甜甜地得黎仲有一粒粒梨肉首先送到上嚟即係刺身拼盤,有三文魚,應該係魚腩嘅部位,所以食落去好肥美。仲有北寄貝同虎蝦,新鮮得來又彈牙。最重要係仲有象拔蚌刺身,一咬落去好爽口同鮮甜之後黎既係海鮮盛合,全部海鮮都好新鮮,其中鮑魚成隻手掌咁大,淥熟咗之後好容易就離殻,食落有咬口。而其他蜆類都無食到沙,證明洗得好乾淨。脆肉鯇好鮮甜,d骨好容易發現同挑出黎安格斯牛小排,見到油脂嘅分布好平均,食落去成個口都充滿牛肉味韓國珍寶餃子,睇得出裏面嘅餡料好豐富,一切開裏面嘅肉汁爆曬出嚟,除咗肉之外仲有蔬菜喺裏面,所以食落去爽口之餘口感都唔錯打邊爐打到咁上下當然希望有甜品可以試吓,行到出邊竟然見到成個雪櫃都放
2019年4月2日 星期二

搭lift一上到去轉右就見到門口

刺身拼盤

海鮮盛合

安格斯牛小排

韓國珍寶餃子

打邊爐打到咁上下當然希望有甜品可以試吓,行到出邊竟然見到成個雪櫃都放滿甜品,有好多唔同嘅款式,淨係芝士蛋糕都已經有兩款,而其中我嘗試左紐約芝士蛋糕,份量唔算太多,可以留肚嘗試其他甜品。芝士蛋糕本身充滿濃濃嘅芝士味,個餅底又脆脆地,食落去幾配合

除咗成個雪櫃都係甜品之外,附近仲有部雪糕機,可以自己禁軟雪糕都出嚟,有雲呢拿同乳酪兩種味道,無論邊款都有好濃烈嘅牛奶味,為呢一餐火鍋放題做一個美好嘅完結

每人都只不過係三百幾蚊,但係就可以食到刺身火鍋甚至出邊嘅自助餐,絕對係物超所值,仲可以食足6小時添,完全冇得輸
2019-04-02
5 分鐘 (堂食)
刺身拼盤
海鮮盛合