2020-07-12 190 瀏覽
呢間釜飯專門飯之前都食過幾次,前排去開九龍灣唔知食咩好,於是就再訪呢間良心餐廳💛~🍁 金魂蒲燒鰻魚釜飯 (特 $88)鰻魚好厚身,肉質嫩滑,仲有啲蛋絲,加埋鰻魚汁送飯一流🤓另外如果覺得唔夠鰻魚汁,可以免費再加汁💁🏻‍♀️ ~🍁 汁燒牛肉釜飯 ($68)牛肉釜飯係最有驚喜嘅一個!牛肉份量好多,全部都係厚切大大舊,而且好夠味,牛味濃郁,肉質淋身,燒汁配飯又係絕配🤤~🍁 古味塩麴牛舌盛釜飯 ($98)牛舌有4大舊,味道偏咸,口感就有啲韌,另外啲醬汁比較少,底嘅飯完全索唔到啲味🙈值得一提嘅係呢度嘅飯食得出係用咗珍珠米🤩同埋飯嘅份量真係好多,一個女仔未必食得晒😂~🍁 甘露甜薯 ($38)呢個甜薯有啲圖文不符,味道係正常拔絲地瓜味,蕃薯面層焦糖幾脆薄,唔會過甜,不過份量偏少,性價比有啲低🙈
~
🍁 金魂蒲燒鰻魚釜飯 (特 $88)

~
🍁 汁燒牛肉釜飯 ($68)

~
🍁 古味塩麴牛舌盛釜飯 ($98)

~
🍁 甘露甜薯 ($38)