2021-08-19
朋友生日,特登嚟搵一間有氣氛嘅餐廳食晚飯~好彩早到愉景灣,早左去book枱,一到預訂嘅時間現場已經full booking 咁濟,全場都係外國人,一齊happy hour 緊我哋慢慢食,先來一個Thai papaya salad 做前菜,香料同花生碎都好足,口感豐富,朋友食開泰國菜都讚呢度做得好然後我哋又嗌咗個Pizza。呢度嘅Pizza係厚批黎,仲要大大個,材料又多,兩個女仔每人食咗兩件半已經食唔落要打包喇~最後我哋嗌左個香蕉船做甜品。睇Menu話好似係純素雪糕嚟,雖然我食唔出嗰兩球雪糕係乜嘢味道,但充滿椰香,朋友話有啲杏仁嘅味道,但總括來講都好好食,口感creamy唔似sorbet~順帶一提,好似20:00會有live Band,當晚係country style, 雖然我差唔多隻隻歌都未聽過,但現場啲外國人聽到好冧豬,有人拍片,又勁興奮拍手歡呼