2015-08-24 379 瀏覽
這家茶餐廳,我有時候午飯都會幫襯吓。我比較喜歡佢的炒銀針粉和炒丁,十分有鑊氣同份量十足,但因今晚有點喉嚨不舒服,所以點了煮意粉餐。⋯⋯佢可以點三個配菜,還有不同種類的麵選擇,茄汁白汁都可以,可搭配很多種款式。我今次點了蜆肉吞拿魚火腿白汁天使麵。⋯⋯這間茶餐廳係出名快手,無論是廚房水吧店面的大叔都十分爽手爽直,所以好快有得食。⋯⋯繼續份量十足,配料白汁都好多,汁醬濃稠度適中,所以沒有水汪汪,但亦沒有油膩感,汁醬可以掛在麵上,不過天使麵太軟,可能點螺絲粉更好,整體只能叫okay 。⋯⋯價錢配上凍飲要56元,係比較貴的茶餐廳,但算是選擇多,份量足,水準也可以的港式茶餐廳。

白汁火腿蜆肉吞拿魚天使麵
小型茶記格局