2022-07-17 27 瀏覽
今日週末同男朋友去咗銅鑼灣行街 夜晚嚟咗金百利呢棟超多嘢食選擇既Building到搵好嘢食 最後我哋揀咗呢間主打海南雞叫做爺爺雞飯嘅小店 我同男朋友各自叫咗一個雙拼主食 諗住咩都可以試少少 點知黎到畀個份量嚇親 完全冇諗過$88一個雙拼餐會有咁多嘢食 超級抵食海南雞飯配肉骨茶海南雞飯配喇沙滲滲呢度嘅海南雞好滑 即使係雞胸都唔會鞋 雞油飯超香肉骨茶暖胃 肉排一啲都唔鞋 爽口帶點肥 另外仲有啲豆卜金菇冬菇腐皮吸曬湯嘅味道 好入味喇沙滲滲 湯底夠濃郁 滲滲即係油麵溝米粉 兩種唔同口感粗度嘅面溝埋一齊食好過癮 米粉就好掛汁 油麵就粗身啲有咬口 另外仲有蝦 豆卜同埋半隻蛋做配料添另外叫咗主食可以半價換購飲品 所以我哋再加咗支自家製烏龍茶同埋薄荷梳打 總括而言呢餐真係抵食夾大份 而且座位其實坐得幾舒服

海南雞飯配肉骨茶

海南雞飯配喇沙滲滲