2010-09-17 81 瀏覽
有時會出灣仔搵朋友或者去網吧打機,灣仔而家d野食真係好似度度都要40蚊以上先食得到一個飯餐,但係位於巴路士街行入去呢間日溢就三十零蚊就可以食得飽飽!!果晚同個朋友上去打機,去到半夜2點幾肚餓喇就打落去叫外賣,好快有人聽,因為有d咳唔敢食雞so叫左個時菜肉片飯配杯凍華田,我就推介左朋友叫左個豉油雞飯配冬檸茶,2個加埋都係64,我地比埋tips$70蚊唔洗找都只係35蚊一個人咋時茶肉片飯係用長飯盒,叫左多汁因為本人比較鍾意食濕濕地既野菜同肉既份量都ok,而且d菜都幾爽甜,有些少長蔥調左少少味。豉油雞飯係我至愛><其實餐牌又唔覺有豉油雞飯呢樣野,得鹽焗雞飯,不過之前試過,可能因為自己唔係咁食得咸既野,同埋帶點沙薑,所以嘗試問佢可唔可以唔要沙薑原來真係得仲可以改做豉油雞飯添自此之後我就成日都叫豉油雞飯喇不過我咳咳唔食得,但係都偷左朋友2舊雞豉油唔會太多,應該係甜豉油因為唔會覺得咸。d雞都好多肉,好滑,真係好正,而且佢唔會話收你三十幾蚊但係得果一忽仔肉比你食,佢地d雞飯真係成個盒面都係雞咖而且淡淡肉添好番之後一定要再黎食雞飯

時茶肉片飯係用長飯盒,叫左多汁因為本人比較鍾意食濕濕地既野
自此之後我就成日都叫豉油雞飯喇
不過我咳咳唔食得,但係都偷左朋友2舊雞

好番之後一定要再黎食雞飯
好多肉既豉油雞飯
時菜肉片飯
2010-09-13
10 分鐘 (外賣送餐)
$32 (宵夜)
好多肉既豉油雞飯
時菜肉片飯