2015-02-24 873 瀏覽
九龍城離返工地點稍遠,只有長假期前後冇甘多嘢做先食過黎。本來想試對面新開既韓國店,可新開張,太多人等位,所以轉左黎呢度。呢間嘢第一次黎,係公和荳品隔離,外面同入面裝修都有啲殘舊,聽同事講佢係附近放題始祖之一。佢第一樣吸引我既係個價錢,廿幾三十頭一個餐,仲包汽水,真係好耐見過甘抵既價錢!款式都算多,有拉麵、定食、刺身、壽司、飯類。我今日想試下親子丼,因為好掛住半熟蛋既口感。等左大約十分鐘,大大碗既親子丼黎到!個份量真係冇得挑剔,鋪滿飯面,厚厚一層;個蛋應該係同雞扒快兜就放係飯面,所以感覺有啲亂。侍應既姐姐拎過黎,擺係我枱面個陣,忍吾住講左聲,嘩!好靚_佢指個半熟蛋。我都覺個蛋既凝固狀態幾好,但我幻想係平時就甘打隻蛋落黎,自己撈個種境像會比較好睇啲。我先試下佢既雞蛋,已經接近熟,冇咩話好吾好食。反而個雞,好鹹!!!落大多汁喇,滲埋落飯度,想食啖白飯中和下都冇,但肚餓都係照食。食到一半,我已經好飽,又好鹹,係甘飲茶。到我地埋單個陣,個姐姐叫返我地轉頭話有汽水送!又吾早啲講,都食哂,埋埋單!!無奈!
佢第一樣吸引我既係個價錢,廿幾三十頭一個餐,仲包汽水,真係好耐見過甘抵既價錢!款式都算多,有拉麵、定食、刺身壽司、飯類。我今日想試下親子丼,因為好掛住半熟蛋既口感。等左大約十分鐘,大大碗既親子丼黎到!個份量真係冇得挑剔,鋪滿飯面,厚厚一層;個蛋應該係同雞扒快兜就放係飯面,所以感覺有啲亂。侍應既姐姐拎過黎,擺係我枱面個陣,忍吾住講左聲,嘩!好靚_佢指個半熟蛋。我都覺個蛋既凝固狀態幾好,但我幻想係平時就甘打隻蛋落黎,自己撈個種境像會比較好睇啲。
2015-02-24