2021-08-13
座落喺翠怡花園嘅西班牙餐廳Tapas Brew,周圍係唔同嘅小店,位置幾隱秘,但入到去成個氣氛唔同晒,一入到門口就見到個bar檯。🍸裝修同燈光都好啱放工嚟啤一啤chill一chill,同friend happy hour喺度慢慢坐。音樂主打歐美嘅pop music,好upbeat,聽住呢啲歌食嘢心情都會變好!🎶我哋一行二人嗌咗三樣嘢share嚟食前菜有蘑菇湯配意大利麵包 🍄 ($28)見佢呢個幾平所以就嗌咗嚟試吓,個包浸落個湯都幾好,但係如果個包本身可以再脆身啲就好了 😌西班牙黑毛豬風乾火腿野菌闊條麵 ($138) 🍗睇個menu嘅時候諗住係比較乾身嘅麵,但嚟到食嘅時候比想像中creamy,好似 carbonara,火腿令到成碟嘢嘅味道昇華,有驚喜! 望落分量一般,但食落都幾飽肚!😋煙三文魚配凱撒沙律 ($128) 🥗嚟到嘅時候份量比想像中多,賣相都幾靚 🤩下次可以再試下同friend嚟呢度啤一啤,應該會幾正 🍺
我哋一行二人嗌咗三樣嘢share嚟食
前菜有蘑菇湯配意大利麵包 🍄 ($28)
西班牙黑毛豬風乾火腿野菌闊條麵 ($138) 🍗
煙三文魚配凱撒沙律 ($128) 🥗
嚟到嘅時候份量比想像中多,賣相都幾靚 🤩
下次可以再試下同friend嚟呢度啤一啤,應該會幾正 🍺