2024-01-17
成日經過大角咀都唔覺有一間炸雞店,大角咀都係一個老區四周圍都冇乜韓國嘢食,點知發現一間好似幾正嘅炸雞店就去試吓,入到去環境清靜寬敞,仲有部大電視喺度播韓文歌都幾有氣氛,裝修都幾有特色,可以坐低慢慢傾偈打卡,店舖主打菜式係炸雞,超級大碟一定飽😂,仲有好多款唔同嘅炸雞醬料配搭,各式口味嘅炸雞🍗有辣有唔辣,炸雞仲可以揀有骨同埋冇骨,有啲人唔鍾意食到骨太麻煩你可以選擇幾細心,仲有好多韓式嘅食物款式、壽司飯、鐵板燒牛仔骨、五花肉,炒年糕都有、各式韓式海鮮湯、炒粉絲都有,所以鍾意食韓國嘢嘅朋友一定啱食👍🏻我就選擇咗半半炸雞、參雞湯同埋無酒精麗塔(西柚味)半半炸雞🍗:$178炸雞既份量好大份,二個人食都已好飽,炸雞炸得好脆,雞肉肉質都唔錯夠滑,甜辣醬又真係好辣下,陣味就怪怪地原味會好食d參雞湯:$198原隻雞煲成一碗湯,湯好清甜,雞肉肉質比較韌好難咬,可能食到雞胸肉既關係,湯就好飲既,配上糯米飯口感唔錯無酒精麗塔(西柚味):$78杯野真係好大杯,雖然話冇酒精,但飲落去都好飲飲緊酒既感覺😂西柚味都好重既,打卡係靚既📍地址:李家 (埃華街) (大角咀)大角咀埃華街75號地舖
半半炸雞🍗:$178
參雞湯:$198
無酒精麗塔(西柚味):$78
📍地址:李家 (埃華街) (大角咀)
大角咀埃華街75號地舖