餐廳: 大快活
資訊:

2021-04-22 510 瀏覽
想將部電單車改改, 聽聞大角咀d電單車行好多改料, 於是落咗去睇睇! 順便係大角咀食飯.由於近排遇上瘋狂式炒牌, 所以都泊底部車係車行門口, 都唔敢久留, 快快食餐飯就算.大快活就係對面, 就求其食個栗米肉粒飯算, 女友就點咗個咕嚕肉.搵咗個窗邊位可以邊食飯邊睇住部車.好似做賊咁!我自己個心態係求其食餐飯,但大快活煮哩兩餐一d都唔求其, 栗米唔係d求求其其嘅玻璃茨汁,最感動係我話粟米汁唔多夠, 佢地真係另外俾多一碗粟米汁我,要俾大個讚!肉粒口感肉嫩唔鞋口唔硬, 好過好多餐廳嘅粟米肉粒.咕嚕肉味道偏酸, 份量屬正常, 而且份量比美心嘅小菜多.最奇特係有D炸粒, 食完都唔知係咩, 脆脆地似蘋果但唔係蘋果, 似竹筍但唔係竹筍!有邊位高人知道的話, 麻煩留言通知聲!唔該!

搵咗個窗邊位可以邊食飯邊睇住部車.

好似做賊咁!

肉粒口感肉嫩唔鞋口唔硬, 好過好多餐廳嘅粟米肉粒.

咕嚕肉味道偏酸, 份量屬正常, 而且份量比美心嘅小菜多.

有邊位高人知道的話, 麻煩留言通知聲!

唔該!

• 粟米肉粒飯