2024-03-28 65 瀏覽
今日帶埋阿女去黃大仙同朋友食飯,見到呢間韓國餐廳食物選擇幾多,所以就入左去食。朋友唔太肚餓,加上有個細路,所以主要都係食輕食入主,點知黎到都係大大份,真係估佢唔到😂首先要推介的是紫菜肉鬆蛋卷,睇圖都見到份量幾多。蛋卷做到少少流心😍,唔會煮到好老,作為前菜黎講,佢又甜甜地,幾開胃,又大大舊,幾對得住個價錢。之後另一樣係軟殼蟹牛油果三文治,D料勁多,但係完全無從入手,唔知邊度食好😝最後我地決定先SHARE左隻軟殼蟹先食個包,隻蟹無炸到好硬,仲係淋淋地有肉汁,而且仲有膏😱!好正😱!而個包就脆的,連埋軟身牛油果一齊食幾夾。最後我地當然要食返個甜品埋尾啦,而我地要等左一般時間先上枱,建議可以想食之前半個鐘叫定。一問之下,原來等得耐係因為個格仔餅要即刻烘,食落去真係有分別唔係凍冰冰!格仔餅咸咸地,一定要連埋雪糕一齊食,咸咸甜甜咁就好夾啦😊。PS: 最後真係特別讚一讚員工幾NICE,見到我帶埋阿女,都主動幫我抹多一次張枱(張枱本身已經好乾淨),呢樣真係好窩心❤️。

而個包就脆的,連埋軟身牛油果一齊食幾夾。