2024-12-13
今日天氣超級凍❄️,同朋友喺K11行完街,去咗隔離街嘅寶勒巷搵嘢食。喺街度見到夜首爾呢間餐廳,入面坐滿咗人,啲人打緊邊爐同燒緊嘢食,即刻吸引咗又凍又餓嘅我哋,二話不說入去坐低嗌嘢食!🍲🔥.佢本Menu好厚,好多選擇,最後聽咗店員嘅介紹,試咗以下幾樣:🍲 排骨薯仔火鍋 ($388)
呢個真係今晚嘅主角!排骨肉質超嫩超腍,軟骨煮到入口即化,湯底濃郁又有薯仔嘅香甜味,暖到心都融化~.🥞 泡菜餅 ($138)
泡菜餅煎好香脆,裡面仲有滿滿嘅泡菜,酸酸辣辣非常開胃,配埋佢嘅醬汁一流!.🥓 五花腩燒烤 (200g) ($168)
五花腩俾我燒到微微焦香,肉汁豐富,每一口都係滿足感!原來200g 份量好大😆.呢餐真係食到滿足又暖笠笠,份量夠大,味道又正,完全唔後悔行入嚟!下次再嚟試埋其他推介~ 😋🔥
🍲 排骨薯仔火鍋 ($388) 呢個真係今晚嘅主角!排骨肉質超嫩超腍,軟骨煮到入口即化,湯底濃郁又有薯仔嘅香甜味,暖到心都融化~
🥞 泡菜餅 ($138) 泡菜餅煎好香脆,裡面仲有滿滿嘅泡菜,酸酸辣辣非常開胃,配埋佢嘅醬汁一流!
🥓 五花腩燒烤 (200g) ($168) 五花腩俾我燒到微微焦香,肉汁豐富,每一口都係滿足感!原來200g 份量好大😆