2024-08-10
🐷📌 #豬西食佐敦#豬西食九龍.永年士多喺香港有好多間分店 最近竟然開咗間分店喺佐敦嘅逸東酒店地下呢間分店係我見過最靚嘅🤣🤣店內嘅擺設非常之有心思 模仿以前車仔麵嘅麵檔 睇落非常逼真重點係嘢好味得來又唔貴 大碗到不得了🤣🤣.🐷斑蘭咖央多士多士裏面嘅少許嘅斑蘭醬🤩 外層帶點焦香,內裡蓬鬆軟滑 非常惹味.🐷蠔油生菜🥬生菜鮮嫩翠綠 淋上濃郁的蠔油汁 口感滑溜 清新清爽 不會太油膩 是非常簡單又美味的一道小菜🥳.🐷牛筋腩蝦子撈麵 加牛肚、糖心蛋麵條Q彈有勁 配合厚實的牛筋腩、鮮嫩彈牙的蝦子🦐 本身已經好好味 就算係撈麵都做得非常入味出色🤤再加滑嫩的牛肚 再加上糖心蛋 口感層次豐富 滋味無窮😍.🐷大碗麵今次就揀咗碗米線 裏面有超多款餸 啱晒選擇困難症嘅各位裏面有齊豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜湯頭濃郁鮮美 麵條爽滑Q彈 料多足料 每種配料都十分入味 個個滋味十足 極之飽足😜.🐷白桃多多 少冰最近佢哋連嘢飲都推出咗有益力多嘅系列 桃味夠清香 🍑夏日清涼 清新可口 微微甜味 配合少少冰塊剛剛好🤩 不會太淡也不會太濃 非常順口爽口😍.🐷紅豆冰 少冰紅豆冰冰涼凉滑 每口都有
呢間分店係我見過最靚嘅🤣🤣
店內嘅擺設非常之有心思 模仿以前車仔麵嘅麵檔 睇落非常逼真
重點係嘢好味得來又唔貴 大碗到不得了🤣🤣
🐷斑蘭咖央多士
🐷蠔油生菜🥬
🐷牛筋腩蝦子撈麵 加牛肚、糖心蛋
再加滑嫩的牛肚 再加上糖心蛋 口感層次豐富 滋味無窮😍
🐷大碗麵
今次就揀咗碗米線 裏面有超多款餸 啱晒選擇困難症嘅各位
🐷白桃多多 少冰
🐷紅豆冰 少冰
紅豆冰冰涼凉滑 每口都有濃郁的紅豆香味 紅豆口感亦都 大家都都知㗎啦 飲紅豆冰 紅豆係主角好緊要架🤣🫘 搭配適量冰塊剛剛好
永年士多
📍佐敦彌敦道380號逸東酒店地下1號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #佐敦 #佐敦好去處 #佐敦美食 #廟街 #油麻地警局 #油麻地