2023-04-18
舖頭位於尖沙咀重慶大廈地庫,🥗每一碗poke bowl份量都非常足料,🙌🏻食材亦都非常新鮮🤣份量又多又好食🥰🥰.🐷 加州風味 👅9/10 $98🙌🏻飯底今次就揀咗珍珠糙飯+沙律菜,✨上面分別有三文魚、雞蛋絲、三文魚子同埋青瓜。🤣睇相就知份量係超級多,👻一上枱真係俾佢嚇咗一嚇。🐠三文魚食落好新鮮,👍🏻加埋爽脆嘅青瓜同埋配埋嘅果仁芝麻醬,🤪味道非常之夾。😆唔覺唔覺就已經食咗勁多菜,健康又好味。.🐷自選風味碗雙拼 👅8.5/10 $108🧒🏻嘅飯底揀左壽司飯🤤 雙拼就揀咗三文魚同吞拿魚作為主菜✨ 三文魚同吞拿魚都非常新鮮😙😙 配菜就揀咗雞蛋絲、豆腐、菇 雖然佢哋只係配菜 但係份量都非常之多🤔 豆腐真係超級好食 非常之滑嫩🤤 仲要多到好似俾咗成磚豆腐我咁 啲菇好香同埋咬菇好爽口😙😙 撈埋三文魚同吞拿魚一齊食 口感超正✨✨醬汁揀咗鰹魚醬油 不過個人認為可以再落多少少🤣 或者我下次應該揀醬汁分開上 咁就可以自己控制份量 始終舖頭都唔想一落就落太多 唔係個個都鍾意落咁多醬汁🤣最後 仲揀左木魚絲、紫菜絲、脆蒜片、芝麻 木魚同紫菜令到成個飯更香 脆蒜片真係必點‼️‼️ 成個口感即刻唔同 一粒粒嘅蒜片脆卜卜
🐷 加州風味 👅9/10 $98
🐷自選風味碗雙拼 👅8.5/10 $108
最後 仲揀左木魚絲、紫菜絲、脆蒜片、芝麻 木魚同紫菜令到成個飯更香 脆蒜片真係必點‼️‼️ 成個口感即刻唔同 一粒粒嘅蒜片脆卜卜 好有咬口🤤
🐷芝士條 👅8/10 $48
🧀新鮮炸起熱辣辣,💕一共有六條,入面係可以拉絲嘅mozzarella cheese,非常香口
🐷炸薯蝦 👅8/10 $48
裡面嘅蝦肉都幾好食 爽爽地口咁🦐 外型亦都非常好睇 🤣 好似去咗茶樓食啲精緻嘅點心咁樣😙