2017-12-18
最近係老尖食野食到悶悶地,有架車不如兜落佐敦睇下有咩新餐廳試下啦!本身想挑戰下有9.5分難度既地獄停車場!但新牌仔失敗左去左對面泊貴幾蚊黎到呢度見一個客都冇好驚伏,但見店員咁熱情都唔好意思過門不入啦!係門口已經討論話食二人餐,細心既店員聽到所以一入去就問我地係咪要二人餐~再揀左烏冬做主食首先黎左腐皮流心蛋,真係不得不讚日本人成日都可以用好簡單既食材整到咁好食既野!腐皮炸到好酥脆,一食落口,又酥脆又蛋漿爆哂出黎!下個就係蟹籽豆腐沙津,上碟時靚到急不及待食唔記得影...呢個沙津食落唔會覺得乾,仲有這鮮芒果條係係裡面,又甜又酸好開胃!刺身賣相唔錯,有甜蝦,油甘魚,三文魚同埋吞拿魚各兩舊。舊舊都又肥又厚,食落都好鮮甜,除左吞拿魚..食落去仲有啲碎冰係入面,未解凍得哂呀!可惜..呢碟我覺得似越南野多過日本野😅冇乜特別,仲油左少少燒大蔥雞肉同冬菇都唔錯,燒得非常juicy ,不過唔知點解唔係太夠熱牛肉烏冬有啲普通,個湯可以再濃啲,牛肉都粉嫩夠稔既,烏冬都夠彈牙整體服務好好,加水好密,會問我地啲野食好唔好食,見到碟污糟左都會即刻主動幫我地換
再揀左烏冬做主食
腐皮炸到好酥脆,一食落口,又酥脆又蛋漿爆哂出黎!