2022-12-30
錦田一間Cafe(錦田郵政局/馬會對面)有兩個area可以坐我簡左榻榻米area , 要除鞋/屈腳但個景chill 好多🥰1)黑松露蟹肉沾醬+包🍞🥖淡香既醬帶有一絲絲既蟹肉❤️唔會太溜 好香 沾包食岩岩好⭐️⭐️⭐️⭐️麵包烘得岩岩好、外脆內軟! 2. 火箭菜沙律🥗⭐️⭐️⭐️諗住簡單嗌個沙律有兩個沙律簡,另一個係薯仔蟹肉沙律,怕太滯,所以叫左火箭菜而呢個沙律冇乜特別 簡簡單單 夠新鮮👍🏻3. 玄米茶latte ⭐️⭐️⭐️⭐️茶味較重,奶味較light,比較適合唔太甜,中意茶味既朋友仔,但係玄米茶本身嘅茶味都係比較輕身少少,fresh d , 配合食完啲甜嘢飲就啱啱好!4. Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️Dirty 首先夠凍!飲落去醇香到清甜👍🏻👍🏻正5. 和牛toast配料 : 和牛、洋蔥、火箭菜⭐️⭐️⭐️⭐️麵包用左穀籽麵包👍🏻和牛唔會韌,肉質唔錯👍🏻洋蔥、火箭菜等配合,提升唔同嘅層次口感6. 檸檬蛋黃醬藍莓Baby pancake 錦田限定⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️限定版冰火交融!雪糕滑溜🍨pancake 🥞系鑊上面keep到溫度!切開邊邊位食嘅時候都有啲脆❤️ 檸檬醬夠開胃,檸檬酸味+藍莓一齊食 酸甜味估唔到咁夾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必推一試👍🏻
錦田一間Cafe(錦田郵政局/馬會對面)
有兩個area可以坐
我簡左榻榻米area , 要除鞋/屈腳
但個景chill 好多🥰
1)黑松露蟹肉沾醬+包🍞🥖
麵包烘得岩岩好、外脆內軟!
2. 火箭菜沙律🥗
⭐️⭐️⭐️
諗住簡單嗌個沙律
有兩個沙律簡,另一個係薯仔蟹肉沙律,怕太滯,所以叫左火箭菜
而呢個沙律冇乜特別 簡簡單單 夠新鮮👍🏻
3. 玄米茶latte ⭐️⭐️⭐️⭐️
4. Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️
Dirty 首先夠凍!飲落去醇香到清甜👍🏻👍🏻正
5. 和牛toast
配料 : 和牛、洋蔥、火箭菜
⭐️⭐️⭐️⭐️
麵包用左穀籽麵包👍🏻
和牛唔會韌,肉質唔錯👍🏻
洋蔥、火箭菜等配合,提升唔同嘅層次口感
6. 檸檬蛋黃醬藍莓Baby pancake 錦田限定
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
限定版
冰火交融!雪糕滑溜🍨pancake 🥞系鑊上面keep到溫度!切開邊邊位食嘅時候都有啲脆❤️ 檸檬醬夠開胃,檸檬酸味+藍莓一齊食 酸甜味估唔到咁夾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必推一試👍🏻👍🏻 好快清哂底😋😋
呢間十分適合大家黎打卡/放鬆自己 靜落黎 遠遠煩囂既好地方☺️☺️