2019-04-04 4243 瀏覽
是日打算去西環海濱睇新既手織欄杆 去之前梗係要醫飽肚仔啦 呢間餐廳想試好耐 地點又同目的地相近 gogogo!!店子好易認 見到店門既熊兔就是了甫進門 便被女店員親切安排上坐 並主動詢問要否bb凳 有已經很好 而且好舒適仲有5段式安全帶 嬰女皇全程都笑晒好滿意沒什麼 就是覺得這雙層玻璃杯很漂亮而已室內環境各種可愛羽衣甘藍香濃番茄湯 $60 翠綠的羽衣甘藍加上橙紅的番茄湯 視覺上已讓人開胃 伴著小巧的紫薯蓉 車厘茄 很吸睛 味道則較賣相遜色 番茄味有點太濃 蓋過了羽衣甘藍既香明太子吐司 $78 賣相幾靚 而且很一口able 就算女仔咀細細食都可以好企理 吐司鬆軟而外脆 厚度適中 明太子亦係鋪得剛好 兩者食落互相配合 個人覺得吐司若暖多少少會仲帶出明太子香蟹膏帶子海膽拌飯 $198 賣相又係無得輸 花瓣伴著豐盛既飯出場 像眾艷侍著大王 充滿霸氣拿走那裝飾用的蟹蓋 將一切拌勻 嚐一口 以為會好漏 誰知係出奇的開胃肥美既帶子微微煎香 海膽既甜中和蟹膏天生既少澀 恆河般既蟹籽更係神來之筆 入口噗落噗落 又得意又解膩 美中不中既係老公話食到一小塊蟹殻 處理食物宜更小心呢席間 店員哥哥怕嬰女皇悶 還
店子好易認 見到店門既熊兔就是了

明太子吐司
明太子吐司 $78

蟹膏帶子海膽拌飯
蟹膏帶子海膽拌飯 $198

席間 店員哥哥怕嬰女皇悶 還提供了可愛的小熊🐻熱愛動物的嬰女皇馬上樂不可支
期間想留倩影 店員也主動幫忙 很貼心
卡邦尼温泉蛋扁意粉(夢幻版)
卡邦尼温泉蛋扁意粉(夢幻版)$108

可選經典版$98 或夢幻版$108 分別在於夢幻版既意粉顏色係可遇不可求既粉紅
價錢差不多 自是揀左夢幻版 賣相係幾靚的 味道就同一般外食既差不多 值得一讚係加左三文魚子增加口感 而意粉就應該用左紅菜頭汁 所以帶微甜 整體不算很凸出但可以一試
話說一坐低嬰女皇已經不停指住呢兩杯雪糕就比佢揀杯黎影下相啦(明顯係因為媽媽想食)
Puyooma軟雪糕
Puyooma軟雪糕 $58

選了特濃牛奶味$58(另可選扭紋$60/ 朱古力$62)上層係棉花糖 好耐無食過了 呢間唔大甜 不錯的 亮點係下層帶芒果漿既牛奶雪糕 唔漏而且口感綿密濃厚 為整頓午餐劃上完美句號

環境味道服務配套都無得挑剔的一間餐廳 有小孩後能慢慢吃頓飯真的是恩賜(感動淚)一定會再來的!

2019-03-30
午餐
羽衣甘藍香濃番茄湯
明太子吐司
蟹膏帶子海膽拌飯
卡邦尼温泉蛋扁意粉(夢幻版)
Puyooma軟雪糕