2019-09-07
大熱天時,34°C,去到海洋公園,真係唔想仲要熱住咁食lunch!於是就諗住貴少少去食好d同舒服d,就決定去食冰極餐廳啦!仲玩緊嘅時候就已經用手機Apps排隊輪候了!所以實際等左幾耐真係唔知,我諗大概等左1個鐘多少少就有位啦!我地一行人3大1細,叫左一個pizza ,一個意粉,一個小食,仲有湯。等我逐個講下先~甜椒蕃茄湯:同個名一樣,完全可以透過個湯食得出呢兩樣食材既味道,唔會話甜椒味搶曬d蕃茄味,調返轉都唔會,好平均,可惜我唔記得得影相呀~因為太肚餓!忌廉汁煙肉帶子意大利幼麵:我初初以為主題公園入面既餐廳得個“貴“字,質素就唔好要求啦,點知原來我錯啦!呢個麵比我想像中好食wor!非常creamy,帶子唔會得幾粒來hea你,仲加左好多菇,麵嘅軟硬度適中,我最鍾意每條麵都充滿住忌廉汁!蕃茄水牛芝士香草薄餅:呢個pizza係薄批,上面每一都有香濃嘅水牛芝士、茄乾、新鮮羅勒同火箭菜。呢個組合普普通通,但我覺得特別好食,餅皮亦好香脆!咸蛋黃薯條:近期咸蛋黃大熱,所以見到呢個小食特別想食。每條薯條都包有咸蛋黃,感覺唔會好肥膩,而且份量十足。不過不失的一道小食!呢到環境好好,又可以一路食一路睇企鵝
呢到環境好好,又可以一路食一路睇企鵝游水!餐廳職員都好有禮貌,有求必應!但食品選擇唔多,而且價錢真係偏貴,好彩有張全年入場證,主菜買一送一,其他食品八折,大家可以一試!
提一提大家,呢到有最低消費,每位最少$100!不過其實好易過架咋!