2023-04-10
之前已經聽過呢間土耳其餐廳,聽講除咗有得食土耳其菜,仲有咖啡教學班。我同男朋友就襯著幾日假期,就入咗馬灣試吓間餐廳同順便當渡假。 我哋分別叫咗個土耳其All Day Breakfast同土耳其雞肉烤餅。聽店主講土耳其人好重視每日有個豐盛早餐,除咗代表一日有個好開始,亦係同朋友家人相聚嘅好時刻。 個all day breakfast份量十足,個烤餅配上蛋,另外點上唔同既醬汁,食每一啖都好豐富,仲有個檸檬cake做甜品,感覺好滿足😋而土耳其雞肉烤餅口感好juicy,除咗有滿滿既肉汁,烤餅亦好脆口。另外有好新鮮既salad菜配上酸酸甜甜嘅紅蘿蔔蛋黃醬,味道好好亦好開胃。我哋仲叫左一人一杯特色飲品,分別係土耳其茶葉.咖啡秘製鴛鴦雪條配咖啡☕️同 到手香雪條配到手香青檸特飲🍃。 兩杯飲品都好特別,特別係到手香青檸特飲味道好清新。不過因為天色已晚,我哋又趕住去沙灘就無試到個咖啡工作坊。 下次黎到一定要試呀😌Ps.舖頭有好多打卡位,店舖後面仲有隻好cute又唔怕人既加菲貓,聽講好多人專程入嚟搵佢㗎😆