2021-04-08 305 瀏覽
辣癮起就唔知點解好想食麻辣燙皆因元朗嘅所有麻辣燙都執晒 所以就嚟咗天水圍呢間食🤫點知呢間麻辣燙仲衰過我自己喺屋企食懶人火鍋佢係自選形式嘅 我就揀咗蓮藕 薯仔 木耳 蟹子丸 午餐肉 金菇 紅薯粉 豬皮講真佢真係唔平 以上嘅嘢食已經係$80貴嘅唔緊要 好食就OK啦 點知佢完全唔係麻辣嘢嚟嘅 佢過分到連碗湯都唔係紅色嘅 只係普通一碗辣湯薯粉 完全同麻辣燙扯唔上關係重點係啲蓮藕同啲薯仔仲係爽嘅 唔係食麻辣嘢會有嘅口感囉🤢 因為我本身嗌咗小辣 佢唔夠辣我唔怪佢 之後我同佢講加辣 佢就咁俾咗碗辣油我咁就證明咗其實佢啲湯 只係普通清湯再配返唔同份量嘅辣油 就當係麻辣燙 真係衰過自己買火鍋底料嚟整🤢🤢🤢🤢如果呢個質素我冇諗過點解佢上菜時間要差唔多成15分鐘囉 佢只係淥熟啲嘢 再擺落去個湯度🤔⋯⋯
辣癮起就唔知點解好想食麻辣燙
皆因元朗嘅所有麻辣燙都執晒 所以就嚟咗天水圍呢間食🤫