2019-02-19 121 瀏覽
其實我真係成日食到伏野,但第一次會因為伏到要打食評。係為左打呢間野劣評而特登申請OpenRice AC。岩岩新開張果陣已經試這呢間食LUNCH,因為真係好鍾意生牛肉。最後叫左泥試,唔好食都算,係唔新鮮。生牛肉有三分二的肉係變左色,唔係鮮紅色,係啡啡地色,味道仲要怪怪地。曾經係韓國馬場食過,完全兩樣野。唔係要一模一樣,但都唔好比D變左色的野人地食。生牛肉WO。但我就係經常重覆犯錯,見佢出左打邊爐。我又真係好鐘意,而且成日經過都心思思好想食。所以上泥睇下評價,我開頭見好評多,而且講到打邊爐有幾好,就算有10幾個劣評我都去試下。我諗住差極都有個譜,以我出去打邊爐咁多次,真係好難做到咁差。煲細,食物少,味道差。真係吉邊都無得比。講番先,每碟肉係兩塊,所以真係食得唔多肉。最多係菜,因為真係無得選。當時的熟食,石頭飯係完全唔開胃。炸雞都好差,淨係叫左最少兩舊泥試,唔想再食。乾唔乾淨就算喇,因為出得街食都預左係唔乾淨,邊有咁多良心食店。我唔明點解會有人話佢好,可能因為個名哀左,真係好少人食,自然食物都少左。但變相就好多傻仔(我),比幾篇好評握左。證明我真係有去食。之前生牛肉太耐,加上無諗過要特登打食
其實我真係成日食到伏野,但第一次會因為伏到要打食評。
係為左打呢間野劣評而特登申請OpenRice AC。

最後叫左泥試,唔好食都算,係唔新鮮。
生牛肉WO。

但我就係經常重覆犯錯,見佢出左打邊爐。
我又真係好鐘意,而且成日經過都心思思好想食。
但變相就好多傻仔(我),比幾篇好評握左。

證明我真係有去食。之前生牛肉太耐,加上無諗過要特登打食評。

最好笑係我入之前傾緊電話,無睇清楚出面D餐牌,問個職員有無限時。
佢尷尷尬尬笑話:無嫁,都唔係好多人,入泥啦。所以我就入去,真係未試過青衣城食飯,會有晚市坐唔滿。
應該話係好靜........

最後其實係有限時落單,只係佢見無乜人就比你坐耐少少。
總括而言,我呢種伏過唔少的人承受力都好大,但就係頂唔順呢間野。

呢間野一係轉名轉哂內部所有野重新出發,如果唔係都係等汁笠。
2019-02-18