2025-02-10 0 瀏覽
因為有人鐘意食車仔麵,見哩間一喜 兩間分店食評都咁好,應該可以一試喎。 所以今晚去尖沙咀就黎咗。黎到係大約 八點啫,個場非場靜,枱好多,然後得四、五枱客,完全唔係啲食評寫嘅好多人排隊嘅情況。坐低,掃QR code落單,每人叫左一個兩餸車仔麵。本身想一碗兩餸,一碗四餸,但手快就噤左兩碗 就由佢啦。 (好彩)一碗 豬紅 雞翼尖 銀針粉 咖哩汁。確實,銀針粉唔係好多地方可以叫,有哩個選擇係加分。 另一碗 蘿蔔 生炸豬扒 米線 黃金雞湯。 再加小食 厚切叉燒(例牌)。($39) 一黎到個叉燒,我哋都呆咗。 哩五件嘢係好多好評嘅叉燒嗎? 下面張相係食左一舊半,但我忍唔住想影低,上黎寫寫。佢係唔熱嘅,肉質唔新鮮,好似急凍左好耐個啲醃製肉咁。好乾嘅質地。好伏。所以對兩碗麵無咩期望了。到麵來了。 一碗係無揀要蔥,所以乜都無,賣相都好一般。食落無咩特別,唔係特別好食,亦唔係特別大份。 至於好多人讚嘅黃金雞湯(+$5) 少少怪,好重奶? 還是牛油味? 但個人黎講覺得同車仔麵唔算太夾,所以還好。火生炸豬扒,有哩個選擇係開心,但黎到睇落有啲乾,食落又唔算太差。蘿蔔好食。 哩餐飯入面,最好食嘅就係蘿蔔。 總括黎

另一碗 蘿蔔 生炸豬扒 米線 黃金雞湯。

再加小食 厚切叉燒(例牌)。($39)

一黎到個叉燒,我哋都呆咗。

到麵來了。

至於好多人讚嘅黃金雞湯(+$5)

哩餐飯入面,最好食嘅就係蘿蔔。

總括黎講,覺得係伏左。原因因為好評好多,但都唔係咁嘅,好sad 囉。如有人話想黎哩度,我會叫佢三思。
😖
2025-02-09