2021-10-31
📍 十三姨 ~ 佐敦白加士街42-50號金寶樓地下6號舖已經9點ish啦,諗住食個快嘅就返屋企,點知好似鬼揞眼咁樣🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️就入咗呢間咁嘅嘢😒😒😒 入到去都已經有啲唔對路,算啦好又一餐唔好又一餐,諗住叫佢嘅招牌菜就冇死啦,點知🤯🤯🤯真心好L伏🤷🏻♂️🤷🏻♂️🤷🏻♂️1)十三飛牛湯粉絲配米粉,寫到明係湯底就係靈魂,材料包括安格斯牛肩胛、牛肋條、糖心蛋、粉絲配米粉,簡單講只係一個普通肥牛粉絲配米粉,湯底味精太多,飲完一啖口渴到爆🥵🥵🥵其實最基本嘅煮米粉都做得唔好呢一碗嘢點會好食🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️仲要係推介招牌菜🤯🤯🤯簡單講句呢米粉爛晒嘅咁點食😒😒😒其實唔想我食出聲囉😖😖😖我可以去過第二間㗎😩😩😩2) 蒜蓉拍青瓜,全晚最好食嘅嘢🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️青瓜新鮮就做到㗎啦。環境正正常常,如果好食就一定會係合理,垃圾到一個點😭😭😭真係千祈唔好去,唔知點解OpenRice 🍚所以咁多Like😤😤😤。