2020-04-18 809 瀏覽
今日要去一去新蒲崗,好耐無出街食,諗住食好少少,食個扒點睇?!~依條街不愁搵唔到食呀~餐廳多不勝數,但食扒的就寥寥可數,試過附近兩間都不錯,見呢間評語好壞參半,好奇之下驅使我一試!一試便知龍與鳳⋯入到餐廳感覺係⋯一個字「迫」!每張枱都緊貼隔離張枱,而且我真心唔明點解咁多人,你話佢特別平咩?又唔係呀~講服務,零分!因為兩個樓面架女侍應都係粗聲粗氣超趕人feel!我當日叫左扒餐,想要茄汁同喼汁,佢好晦氣咁答:「無喼汁!」Fine..無喼汁好閒啫⋯⋯但態度可以好啲囉下!餐湯要一紅一白⋯嘩!個白湯食到一嚿二嚿粉團,紅湯有不明物體⋯算,我當時運高睇佢唔到⋯亦都無投訴⋯之後同事點左個魚飯,我食意粉!主食份量少,我同同事都唔算大食,但真係唔夠食,唔係食下午茶喎大佬!我地坐正喺廚房對出果個位,佢地係咁捧住啲嘢出出入入,食得好唔安樂!最後點左餐飲花茶,佢拎左壺花茶嚟粗聲粗氣加句:「不設添飲!」喂呀~好無禮貌囉!首先,我無話要添飲,其實可以禮貌一點,等人食得舒服少少?你以為完咩?未!最離譜架地方未講,正正係因為我地坐正喺廚房門口對出,同事見到裡面有個男人係無戴口罩!WHAT?!無言⋯呢啲咁架時勢,唔戴口罩

一試便知龍與鳳⋯
入到餐廳感覺係⋯一個字「迫」!

講服務,零分!

因為兩個樓面架女侍應都係粗聲粗氣超趕人feel!

我當日叫左扒餐,想要茄汁同喼汁,佢好晦氣咁答:「無喼汁!」
Fine..無喼汁好閒啫⋯⋯但態度可以好啲囉下!
餐湯要一紅一白⋯
嘩!個白湯食到一嚿二嚿粉團,紅湯有不明物體⋯
算,我當時運高睇佢唔到⋯亦都無投訴⋯
之後同事點左個魚飯,我食意粉!
喂呀~好無禮貌囉!
首先,我無話要添飲,其實可以禮貌一點,等人食得舒服少少?

無言⋯呢啲咁架時勢,唔戴口罩喺廚房出入係幾咁大獲!

出街食飯真係好大Risk!!
唉.....一肚氣食到,諗住俾卡找數,原來唔收卡!
淨係收Cash⋯⋯
我同事問佢可否俾張單我地?
呀~佢竟然望都唔望我地,成張單飛過嚟,係飛過嚟!
係咩態度?感覺很差!大家要小心!!
2020-04-09