2021-03-14 216 瀏覽
晏晝諗唔到食咩好,就求其行咗入韓國街嘅一間餐廳,因為基本上所有韓國餐廳嘅Menu都差唔多,我哋都冇咩心水餐廳。呢間舖頭好細,啲位亦都好窄,我哋叫咗個牛排骨湯飯,同埋一個石頭鍋飯,前菜只有一碟仔泡菜加一碗有幾條海帶嘅特濃胡椒味湯。呢個排骨湯飯都算經典,嗰舊蘿蔔硬過我個頭殼,成兜只有一舊白蘿蔔、兩塊牛排骨,幾條粉絲,同埋加咗鹽嘅清水做湯底。啲牛肉韌到飛起。呢個石頭鍋飯睇落係正常嘅,有一隻窩蛋,但味道係唔好食,記得舉手提出要辣椒醬,成兜飯好似冇落過油咁,乾爭爭到飛起,飯焦係有嘅,但一啲都唔香,真心似煮燶咗,總之成兜野都好乾。乾到真係食唔落,店員無啦啦俾咗支麻油我哋,落埋都係救唔到兜飯。
牛排骨湯飯

石頭蟹籽飯