2016-11-30
本身同男朋友諗住浪漫下食西餐 但點知突然某d原因冇得浪漫 唯有搵d快快趣既野食完就算龍麵館 前一排某雜誌同fb都有介紹過 而我倆又鐘意食龍蝦 所以去試試佢 入到去地方好大 但人得幾個 住晒系卡位 睇落系blogger 明明地方咁大但偏偏示意我地坐張四人枱 又話人地meeting 會好嘈 算 時間緊逼照坐!去到一間未食過既餐廳我覺得咩都吾嗌住 睇左menu 先系正常既 第一個侍應都有講解過可以嗌茶/ mock tail 咁咪慢慢睇下囉 點知一路睇 第二 第三第四個侍應系咁走黎要我地開茶 飲茶 老實飲得茶其他野就吾會飲ga la 邊飲到咁多野wor 煩到我同我男朋友是旦嗌茶算 嗌完茶我地再睇下食咩 又有例走黎問我地飲咩茶有冇咁cher ar ?我黎食野定系黎飲茶我都迷惘了!結果為左快d離開我同我男朋友每人嗌一碗麵算 食野最討厭俾人叮實 招牌龍蝦湯麵 麵太淋 淋到用條脷壓一壓就會爛果種湯底好濃香龍蝦味 但味精太重 食完個麵飲左小小湯已經口渴到一個點龍蝦系幾出色 爽嫩 又有鮮甜既龍蝦味 重點都幾多肉 算系平衡番自個心理龍蝦伊麵 本身都系一個伊麵控但就完全未食果d咁冇質感既伊麵 系吾算油但入口即
麵太淋 淋到用條脷壓一壓就會爛果種
唉.....那那林食完埋單 二個麵二杯茶多謝$330 (一杯茶約$25)呢個價錢仲已經平左$50 嘩 好抵牙 不過下次如果要食龍蝦吾會再簡呢度囉