2018-05-07 35 瀏覽
行街行到攰攰地想揾地方飲下野休息下,於是有fd係openrice睇到呢間cafe既資料,見到有少食又有野飲,於是就去試下,去到門口已經見到間cafe啲裝修好靚,由於我地5個人所以俾左張卡位我地,坐得好舒服一啲都唔逼,有好多唔同既少食同飲品揀,叫左一客炸雞,一客牛肉薄餅同一客沙律,沙律面頭啲酸酸甜甜既乳酪好開胃,個薄餅啲芝士可以拉到出黎,個炸雞最好食,熱辣辣同埋上面有啲薯片,因為太好食,所以本身只係order左一客,但係好快食晒所以即刻叫多一客,我地叫左3款茶share飲,套茶具真係靚到忍唔住要即刻影低佢,大家一致覺得蘋果花茶最好飲,蘋果既清甜再加上茉莉花既香味,同埋佢可以無限添熱水,當然味道會越沖越淡,但係比起另外兩款,大家同樣加沖左2次,仲可以飲到淡淡既蘋果味,玫瑰花就淡得曼快,基本上第一次添水已然無咩味,整體黎計佢地啲野飲同野食都唔算貴,係行街行到攰個時有間咁既地方俾人休息下,又可以飲下野食少少嘢傾下計,的確唔錯,大家食完都覺得想考慮遲啲約時間黎試下佢既晚餐~

2018-05-05
下午茶