2019-08-16
銅鑼灣百德新街有一間可以坐喺度食串燒,飲吓手工啤酒嘅好地方。最啱同朋友行完銅鑼灣之後坐低歇腳嘅好選擇!夏日炎炎嘆番杯手工啤酒,我哩杯叫「伽羅手工啤酒」。手工啤酒分為👉細,中,大,加大,這四款唔同嘅size。我呢杯係細size$62燒鰻魚串$48,一串兩件,可以同朋友share食。牛脷串配阿根廷酸醬$50燒牛脷厚厚的,食起嚟好爽,燒得好香。大蒜燒雞肉串$40我自己對呢一碟嘅燒雞串,反而欣賞燒大蒜多d。欣賞呢碟大蒜,因為食落唔會好多渣。燒雞肝(山椒汁)$40這碟燒雞肝,一定要趁佢熱辣辣嘅時候食,雞肝本來的味道是很濃的,加咗啲燒汁好味好多。薯仔沙律$65一碟有兩粒好似雪糕球咁嘅薯仔沙律,味道清新,還食到一粒粒嘅薯仔粒。😋燒日本年糕$42呢碟燒年糕,一定要試吓,原本燒年糕係無乜味嘅,但係加埋紫菜呢......味道好特別,無咁單調。Oyster & Mushroom chicken porridge$98(蠔粥)👍如果食串燒食唔夠飽嘅朋友仔,可以叫碗粥食喔。日式粥👉有啲蕃茄粒,蛋碎,雞肉,蠔和香菇碗在粥內。食得有營又健康!🤗
最啱同朋友行完銅鑼灣之後坐低歇腳嘅好選擇!
我呢杯係細size$62
燒鰻魚串$48,一串兩件,可以同朋友share食。
牛脷串配阿根廷酸醬$50
燒牛脷厚厚的,食起嚟好爽,燒得好香。
大蒜燒雞肉串$40
燒雞肝(山椒汁)$40