2023-11-05
好難得會經過錦田,一路都知道呢度好多小店🫶🏻今次去咗一間叫做Good Day Café , 主要係好欣賞佢哋嘅理念! 由於今日趕時間返去煮飯😆所以買咗一杯black coffee 同埋 開心果曲奇😍🥰😍首先杯咖啡,偏nutty 但係唔會有苦澀味,配曲奇係最適合😙😙為咗保障質素,好多嘢都唔可以外賣,咁我就叫佢幫我翻熱咗開心果曲奇🫢 不!得!了!一咬落去,皮係勁脆,個餡料係流心嘅開心果果醬!😍除咗一粒一粒嘅開心果好有口感,個開心果果醬唔會太甜,而且仲加咗sour cream 去balance 翻成個曲奇同埋果醬嘅甜味 🤤重點係 塊曲奇,一啲都唔細 兩個人share都覺得好夠😎絕對係高質!最鍾意佢門口嘅擺設,係露營嘅style ,而且咁啱去到係黃昏 可以睇到日落 !下次一定會返嚟堂食,仲要坐門口🫶🏻
為咗保障質素,好多嘢都唔可以外賣,咁我就叫佢幫我翻熱咗開心果曲奇🫢 不!得!了!一咬落去,皮係勁脆,個餡料係流心嘅開心果果醬!😍除咗一粒一粒嘅開心果好有口感,個開心果果醬唔會太甜,而且仲加咗sour cream 去balance 翻成個曲奇同埋果醬嘅甜味 🤤 重點係 塊曲奇,一啲都唔細 兩個人share都覺得好夠😎絕對係高質!最鍾意佢門口嘅擺設,係露營嘅style ,而且咁啱去到係黃昏 可以睇到日落 ! 下次一定會返嚟堂食,仲要坐門口🫶🏻