2023-06-04 83 瀏覽
適逢假日,最啱黎呢啲遠離塵囂嘅餐廳放鬆下🥰呢間餐廳位於西貢頗為隱蔽嘅路段📍最好揸私家車或者喺西貢搭的士入黎。雖然地理位置不太方便,但正係因為咁,呢度幾僻靜,可以喺附近沙灘靜靜地行下🥰由於我地3.幾去到,廚師落左場食飯,所以只係可以嗌甜品同埋飲品。如果大家想食正餐,就要早啲或者4.後先到啦~🥭芒果糯米飯 $68 🌕🌕🌕🌗🌑芒果幾甜😋糯米飯係熱辣辣嘅🔥口感軟糯,不錯👍🏼但份量有啲少,個飯得一個拳頭咁大,性價比不算太高。🥥椰青 $58 🌕🌕🌕🌕🌑夏日炎炎,飲返啖清涼嘅椰青舒服好多😆原個椰青上檯夠曬夏日風情,而且好適合打卡😎呢間餐廳嘅露天位置就比較多蚊🦟,夏天黎坐露天位就會比較難受🥹而且冇風扇,全靠自然風同意志力食完成餐飯🤣不過勝在風景一流,望住個海食飯的確好寫意、好有度假feel。如果想逃離一下繁忙侷促嘅城市,不妨試試👍🏼

🥭芒果糯米飯 $68 🌕🌕🌕🌗🌑

🥥椰青 $58 🌕🌕🌕🌕🌑