2018-08-11
一號波下歎個 brunch,我專門揀左間有 all day breakfast 的,太耐冇食了⋯⋯諗起呢間位於亞士厘道的 white button, 你睇個環境?真係食brunch 的好選擇。飲品叫左而家好 hit 的虎紋黑糖珍珠奶,同埋 white button 青蘋果黑珍珠水晶球,款款跟餐加 $28。黑糖珍珠奶好 ok 喎,黑糖夠香,奶味又濃,響到舒舒服服就歎到啦,仲使乜大熱天時去排隊獵鹿同打老虎啫。而小萌友就大讚佢果杯水晶球好味,仲話入面有粒冰會閃閃下好靚喎!叫左一個英式早餐$128 ,一個芝士牛肉漢堡$128 慢慢歎。一上枱,我相機都未食,有隻嘩鬼就已經忍唔住開波了,首先攻擊D脆脆薯條,又真係熱辣辣好吸引既。我最愛的all day breakfast,有香嫰滑蛋、兩種不同口味的長腸、磨菇、薯條同蕃茄仔,全部都好啱食。特別欣賞佢的竹炭多士,有淡淡的香味又夠脆,唔點牛油都好味。芝士牛肉漢堡亦夠曬大份美味,大塊牛肉啖啖肉之餘亦配左好多生菜、蕃茄同酸瓜,都唔錯。甜品時間,佢已經指明要食雪人。其實係個大大件的綿花糖,超可愛呀!轉個頭,又已經俾佢拆左了,好彩今次影得快啫⋯⋯綿花糖好快清左,
甜品時間,佢已經指明要食雪人。
其實係個大大件的綿花糖,超可愛呀!
轉個頭,又已經俾佢拆左了,好彩今次影得快啫⋯⋯
綿花糖好快清左,原來底層有驚喜,係朱古力咖啡 慕司,夠滑唔太甜,幾好喎。
而我就歎左個玫瑰蜜糖千層蛋糕$48,玫瑰好香,千層cake 亦好有蛋香味,而且唔會好似 M 果間咁甜,兩個甜品都唔錯。
呢餐足足食成兩個鐘,望住外面雨景,十分歎!