2017-04-29
閒日放假最舒服,去邊都唔洗同人迫餐死。平時星期六日都勁多人既餐廳,今日連位都可以唔洗book,所以即刻走左去想食好耐既soufflé pancakes🥞!由於閒日加上仲係返緊工既時間,餐廳內只得大約十枱客人,同埋都被安排分散坐,所以唔會好嘈,幾舒服。侍應生放低餐牌後,再比左部自助點餐神器,等我地可以慢慢揀,仲提醒我地可以食完主食之後先再點甜品。我同好友都點左最愛既Rose Latte 🌹,個樣比較遜色,玫瑰花瓣睇落都幾殘🥀,不過聞落幾清香,可惜味道略甜,同埋飲落唔夠玫瑰味,個人覺得幾失望☹️。橄欖油香蒜蝦意粉🦐🍝蝦幾爽口同埋都算幾多隻,扁意粉幾入味同埋有咬口,香蒜同香草份量好足夠,雖然有條辣椒🌶係度,不過就無辛辣感覺。(不過好友覺得有少少咸)🎊主角出場喇:The Pantry's Pancakes 🥞厚厚Pancakes上面放有兩片焦糖牛油,配有士多啤梨同埋雜莓,雜莓上面既相信係鮮忌廉,仲有一小瓶糖漿🍯。Pancake外圍都有少少嚼口,但裡面真係空氣一樣,同平時食既soufflé一樣,味道唔會漏,焦糖牛油好香好滑,配埋糖漿一齊食真係好好味😋。如果都係怕漏的話,側邊既士多啤梨同埋雜莓會幫到
Rose Latte
橄欖油香蒜蝦意粉🦐🍝
橄欖油香蒜蝦意粉
Pancake外圍都有少少嚼口,但裡面真係空氣一樣,同平時食既soufflé一樣,味道唔會漏,焦糖牛油好香好滑,配埋糖漿一齊食真係好好味😋。如果都係怕漏的話,側邊既士多啤梨同埋雜莓會幫到你🍓
The Pantry's Pancakes
餐廳主打始於係Pancakes,其他食物相信試一次就夠了。