2023-09-15
今日同男朋友去左中環拍拖,路過見到有間cafe門面睇落幾舒服😌就入咗去坐,估唔到都幾有驚喜喎🫶🏻哩間cafe叫「INTIME」,用咁左綠色做店鋪主色,令人有一種休閒同舒適嘅感覺💚💚 意大利帕馬火腿牛油果沙律配油醋汁帕馬火腿嘅鹹香同牛油果嘅濃郁完美結合,每一啖都充滿咗豐富嘅口感同層次😙加上油醋汁帶嚟左一絲酸爽嘅滋味,令整道菜更加平衡同清新😙💚 焗香草走地雞半份配燒汁、薯條及沙律薯條外酥內軟,非常香口😗走地雞肉質鮮嫩多汁,焗製嘅過程令佢嘅味道更加濃郁😙令人回味無窮💚 紅絲絨蛋糕配士多啤梨雪糕哩個甜品實在太吸引啦!紅絲絨蛋糕嘅紅色同柔軟嘅質地令我垂涎欲滴🤤佢嘅口感非常綿密,搭配埋士多啤梨雪糕嘅酸甜,令整個味覺都得到咗平衡同滿足😌💚 Matcha Latte (Yamamasa Koyamaen Tea Used)用嘅係山政小山園嘅抹茶,味道濃郁而香甜💚 Orange Blossom清新嘅橙花香味,飲落令人感到愉悅同舒適
💚 意大利帕馬火腿牛油果沙律配油醋汁
💚 焗香草走地雞半份配燒汁、薯條及沙律
💚 紅絲絨蛋糕配士多啤梨雪糕
用嘅係山政小山園嘅抹茶,味道濃郁而香甜
💚 Orange Blossom
清新嘅橙花香味,飲落令人感到愉悅同舒適