2019-04-03 74 瀏覽
休閒既星期日, 同男人瞓到晏一晏先起身, 慢條斯理整野出門口行去荃新天地搵食, 去食個靚Brunch先😍 經過"The BASE nature"門口見都幾多人食, 就揀咗呢間。餐廳都會預備每枱都有一支Detox Water, 感覺都幾窩心。 因為我地早餐都未食, 就揀咗比較飽肚既餐點, 一份Burger一份意粉。 🔸黑松露雜菌菠菜米形粉🔸 ⭐⭐⭐⭐⭐(配63度溫泉蛋)好濃郁既黑松露係我至愛, 配上絕配既雜菌一定無得輸, 第一次食米形粉都幾特別, 撈埋溫泉蛋汁, 一路食中間醬汁仲有芝士拉絲勁正, 絕對係邪惡之選😂🔸澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯塊🔸 ⭐⭐⭐⭐本身係分開咗兩邊上菜, 咁樣就可以揀斯文地用刀切黎食還是豪邁地整個咬。 漢堡有生菜、 蕃茄、 煙肉、 洋蔥醬汁、 芝士, 仲有自制牛肉漢堡扒, 落單時店員會溫馨提示牛肉會五成熟, 需唔需要比較熟, 我地就想要熟啲, 但牛肉都仍然保持多肉汁。 我地喜歡整個咬, 原汁原味仲可以一次過食哂咁多配料, 蕃茄有烤過有加分。飲品就叫咗"菠蘿檸檬冰茶"同"蜂蜜蘆薈梳打"味道都唔錯, 坐下傾下又一個休閒星期日下午💕

🔸黑松露雜菌菠菜米形粉🔸 ⭐⭐⭐⭐⭐
(配63度溫泉蛋)

🔸澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯塊🔸 ⭐⭐⭐⭐